Σπουργιτάκια από πηλό

  
Αγαπητοί  φίλοι γεια σας !
Σήμερα  θα ήθελα  να σας δείξω τα σπουργιτάκια  που έφτιαξαν τα παιδάκια  στην τάξη μου, με πηλό , με   λίγη δική μου βοήθεια ..
Από την Πέμπτη , στην παρεούλα ακόμη,  είχαμε κάνει μια επαναληψούλα  για τον χειμώνα  και τα χαρακτηριστικά του  (το κρύο , το χιόνι  )   αλλά  και  για  τα  πουλάκια  που  δεν φεύγουν  όπως τα άλλα αποδημητικά πουλιά  να πάνε σε πιο ζεστές χώρες , αλλά  μένουν στην χώρα μας  τώρα τα χειμώνα, όπως είναι τα σπουργιτάκια...!

Για  ακόμη μια φορά τους  τους επανέλαβα οτι είναι καλό να φροντίζουμε όλα τα ζώα  αλλά  και στην προκειμένη περίπτωση τα πουλάκια , που τώρα τον χειμώνα , λόγου του χιονιού , δεν μπορούν να βρουν τροφή να φάνε, και έτσι  σαν καλά παιδάκια που είναι   , να  ρίχνουν λίγα ψιχουλάκια  από το ψωμί τους έξω από το παράθυρο , για να τα φάνε τα  σπουργιτάκια .

Η χειροτεχνία , με τα σπουργίτια από πηλό (αυτοσκληρυνόμενο) ξεκίνησε την ίδια μέρα  και  τελείωσε  σήμερα , με την τοποθέτηση (κόλλημα )  του πουλιού  πάνω σε μια  πέτρα , μαζί με λίγο βαμβάκι  συμβολίζοντας  το χιόνι..

Άλλη  μια  δημιουργική μέρα έφτασε στο τέλος  της , με τα παιδιά να φεύγουν ενθουσιασμένα κρατώντας  στα μικρά χεράκια τους  την  πέτρα  με  το  σπουργιτάκι  τους!  



















2 σχόλια:

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

Φωτεινή τέλεια τα σπουργιτάκια σας!!! μπράβο σας!!!

Taelia88 είπε...

Τι όμορφα!!! Μικρά αριστουργήματα!!! Έχεις υπέροχους καλλιτέχνες στην τάξη σου!!!
Τα φιλιά μου!!