Τοπική κουζίνα : Μακαρούνες Καρπάθικες

ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΚΑΡΠΑΘΙΚΕΣ-TRADITIONAL KARPATHIAN PASTA MAKAROUNES.
Φωτ. 1

Φωτ. 2
Οι   φωτογραφιες  1, 2
  ειναι απο την σελιδα
  ΚΑΡΠΑΘΙΚΕΣ  ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ -TRADIONAL  PASTA  MAKAROUNES  
 
Για τις μακαρούνες  :

1 κιλό αλεύρι
600 γραμμ νερό

Για το σερβίρισμα :

Βούτυρο γάλακτος
2 κρεμμύδια
Αλάτι χονδρό
Τυρί τριμμένο
Προαιρετικά: Σιτάκα
 

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το νερό και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.

Κόβετε λίγη ζύμη τη πλάθετε σε μακρόστενες λωρίδες .Με τα δάκτυλα πιέζοντας τη ζύμη φτιάχνετε μικρά μπαστουνάκια με διπλωμένες τις άκρες. Βάζετε τις μακαρούνες σε αλευρωμένο ταψί.

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα κρεμμυδιού: Σ ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι και αρχίσει να καραμελώνει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Αλατίζετε και ρίχνετε τις μακαρούνες. Μόλις βράσουν ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τις σουρώνετε.

Για το σερβίρισμα βάζετε σ ένα πιάτο μπόλικο τριμμένο τυρί, από πάνω τις μακαρούνες και από πάνω 2,3 κουταλιές κρεμμύδι.
 
Αν θέλετε μπορείτε αντί του τριμμένου τυριού να προσθέσετε, εφ όσον έχετε σιτάκα : Στο μπόλ με τη σιτάκα ρίχνετε τις βρασμένες μακαρούνες και από πάνω το σοταρισμένο κρεμμύδι. .

EliasMamalakis.gr

3 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Ειρήνη Ε. είπε...

Από τα πιο αγαπημένα μας φαγάκια!! Το φτιάχνω συχνά, η κόρη μου θα μπορούσε να τις τρώει κάθε ημέρα!! Θυμάμαι την θεία μου να ανοίγει το φύλλο και να φτιάχνει τις μακαρούνες με μεγάλη επιδεξιότητα και ταχύτητα! Βέβαια εδώ αντί για μακαρούνες, αρκούμαστε στις πένες του εμπορίου, αλλά είναι και αυτές νόστιμες!
Καλό Σαββαατοκύριακο.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεια και οσα περισσοτερα χαμογελα μπορουμε.