Το ξύλο μειώνει τον δείκτη ευφυίας των παιδιών

Ένα χτύπημα στην παλάμη η στα μαλακά μόρια του παιδιού, δεν είναι και τόσο αθώο όσο νομίζουμε.


Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει ο Αυστραλός κοινωνιολόγος Μάρι Στράους ενδέχεται να προκαλέσει, πέρα από κλάματα, μείωση του δείκτη ευφυΐας.

Αναλύοντας τα στοιχεία που συνέλεξε από ένα δείγμα 800 παιδιών, ηλικίας από 2 έως 4 ετών, ο Στράους συμπέρανε τα παιδιά που δέχονταν χτυπήματα από τους γονείς τους, είχαν δείκτη ευφυΐας πέντε βαθμούς χαμηλότερο από εκείνα που δεν υποβαλλόταν σ\' αυτήν την μέθοδο επιβολής …πειθαρχίας.

Στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών, που πήραν μέρος στην έρευνα, ο Αυστραλός κοινωνιολόγος διαπίστωσε ότι ο ξυλοδαρμός μείωνε το IQ τους κατά 2,8 βαθμούς.

Παράλληλα η ψυχολόγος δρ. Τζούντιθ Κέννεντι, από το Σίδνεϊ, υποστηρίζει ότι το συχνό ξύλο έχει σοβαρά αποτελέσματα στην εξυπνάδα, αλλά και στο χαρακτήρα των παιδιών.

ΠΗΓΗ :http://eimaimama.blogspot.com/





2 σχόλια:

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Αααχ καρπαθάκι μου!!!
Απίστευτο, και όμως στις μέρες μας, υπάρχουν γονείς που προσπαθούν να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας αυτή την απαράδεχτη μέθοδο.
΄Εχουμε στο σχολείο ένα πεντάχρονο παιδάκι, με αναρχική συμπεριφορά, που όμως εμένα τα συναισθήματα που μου προκαλεί, δεν είναι θυμός.
Μια μέρα, το ρώτησα "ποιος σε χτυπάει πιο πολύ η μαμά ή ο μπαμπάς";
Και αυτό, λες και του έδωσα έναυσμα, μου απάντησε "Ο μπαμπάς" (που είναι καθηγητής πανεπιστημίου παρακαλώ!!!!) και άρχισε να μου ιστορεί περιπτώσεις που ξυλοκοπήθηκε. Π.χ., επειδή έκαιγε το γάλα του, και ζήτησε να του το κρυώσει.
Πώς λοιπόν να μην κτυπάει συνέχεια τους συμμαθητές αλλά και τον εαυτό του;
Έχω συγκλονιστεί με το γεγονός.

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ Ροδούλα, ήταν συγκλονιστικό το περιστατικό που μας αφηγήθηκες..
Και πως να νοιώσει κανείς θυμό για ένα παιδί που φέρεται έτσι;
Μιας και γνωρίζουμε (ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με παιδιά ) ότι για κάθε συμπεριφορά υπάρχει και μια αιτία..
Το παιδί μιμείται συμπεριφορές που βλέπει στο οικείο περιβάλλον του , κάνοντας ακριβώς τα ίδια στα άλλα παιδάκια..Κι αν δεν αλλάξει αυτό θα το συνεχίσει , μεγάλος πια και με τα δικά του παιδιά..Φαύλος κύκλος δηλαδή!
Λυπηρό!!