Καλάθι με λουλούδια

Πριν το κλείσιμο για διακοπές του Πάσχα , και αφού ολοκλήρωσα όλες τις εργασίες με κατασκευές που θα έδινα στα παιδάκια, ξεκίνησα να φτιάξω ένα κολάζ, που θα είχε σαν θέμα καλάθι με λουλούδια, μιας και διανυούμε την Άνοιξη .
Έτσι σκέφτηκα , να πάρω ένα χάρτινο πιάτο, το οποίο έκοψα στην μέση , για να φαίνεται σαν καλάθι, στην συνέχεια, έκανα εγκοπές με ένα κοπίδι για να υφάνω λωρίδες χαρτιού.
Με κίτρινο χρώμα μαλλιού πλεξίματος έκανα πλεξίδες,που χρησιμοποιήθηκαν ως χερούλι στο καλάθι μας..
Και αφού τα κόλλησα σε χαρτόνι κανσόν, κάλεσα στην συνέχεια ένα ένα τα παιδάκια , και με τύπωμα από πατάτα  , τυπώσαν με την βοήθεια μου.., μαργαρίτες και γαρύφαλα σε διάφορα χρώματα της αρεσκείας τους..Στο τέλος σχεδίασα και έκοψα από χαρτί κανσόν μια μικρή πεταλουδίτσα που κόλλησα στο πλεκτό χερούλι του καλαθιού..
Το κολάζ μας τοποθετήθηκε στην έξω πλευρά της πόρτας της τάξης μας..

Αυγοθήκη

Φέτος έφτιαξα αυτές τις αυγοθήκες , χρησιμοποιώντας σαν βασικό υλικό ξύλινους κρίκους κουρτίνας.
Πήρα δυο κρίκους, που κόλλησα τον ένα πάνω στον άλλο, για να γίνουν η θήκη για το αυγό, στη συνέχεια πήρα πον πον , και το κόλλησα στην μια άκρη του πάνω κρίκου, ως κεφαλάκι κότας, για ράμφος, έκοψα ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι αφρώδους πλαστικού και κόλλησα και ματάκια..
Στο πίσω μέρος, μη διαθέτοντας πούπουλα, πήρα κορδέλα , και με το ψαλίδι έκανα μπουκλίτσες, όπως μπορείτε να δείτε..
Έτσι με πολύ απλό τρόπο και σύντομο έφτιαξα αυτές τις αυγοθήκες για να δώσω στα παιδάκια μου , μαζί με ένα αυγό, που έβαψαν τα ίδια τα παιδιά με τέμπερες.

Λαμπάδες

Τα κουνελάκια που διακόσμησαν τις λαμπάδες που έδωσα στα παιδάκια στο παιδικό σταθμό για το Πάσχα , τις έφτιαξα με αφρώδες πλαστικό..Στα κοριτσάκια, που ήταν και η πλειοψηφία έδωσα κουνελάκια με φουστανάκι και στα αγοράκια κουνελάκια με παντελονάκι..Στα φουστανάκια επίσης κόλλησα επάνω και πούλιες σε διάφορα χρώματα..
Και επειδή μου αρέσουν οι κατασκευές μου , να είναι όσο γίνεται , χρηστικές, κόλλησα στο πίσω μέρος ένα μαγνητάκι. Έτσι , μετά την χρησιμοποίηση της λαμπάδας , για να μεταφέρει το Άγιο Φως, τα παιδάκια θα έχουν έναν μαγνήτη για το ψυγείο τους..