Παράθυρο - κορνίζα







Προσθήκη λεζάντας


Αγαπητοί φίλοι της blogογειτονιάς γεια σας και πάλι!
Ξεκινάω , την σημερινή μου ανάρτηση , παραθέτοντας  φωτογραφίες  , από ένα αγαπημένο μου θέμα , που είναι τα παράθυρα.
Παράθυρα παραδοσιακά, κλασικά , αιγαιοπελαγίτικα  , φροντισμένα και προσεγμένα , με  ή χωρίς κουρτίνες , με παρτέρια   γεμάτα  όμορφα  και δροσερά  άνθη , που ανοίγονται στον  κόσμο... με χαρά  και ελπίδα!

Πριν  το τέλος της Άνοιξης ,  και τον ερχομό του καλοκαιριού , σκέφτηκα , να δημιουργήσω  κορνίζες  με θέμα ...το παράθυρο!
Τα υλικά για την κατασκευή της  εύκολα και απλά , και έτσι μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη και στο σπίτι με τα παιδάκια σας.
Πήρα λοιπόν μια χάρτινη θήκη CD,  και  στην  κάτω πλευρά  της μπροστινής όψης του ,  κάλεσα τα παιδάκια  να τυπώσουν  με καλαμάκι , που έκοψα  σε τρία σημεία  στην άκρη του , λουλουδάκια , σε χρώματα επιλογής τους, για να δημιουργηθεί έτσι το παρτέρι .
Στην συνέχεια , επέλεξαν  το χρώμα που θα ήθελαν να είναι  οι κουρτίνες τους (από γκοφρέ χαρτί)
και  με την βοήθεια μου τις  κόλλησαν  στις δυο άκρες του τζαμιού. Όπου τζάμι εδώ είναι το διαφανές σημείο της χάρτινης θήκης του δίσκου.
Στην πίσω πλευρά , κόλλησα ένα χαρτονάκι  στις διαστάσεις  της θήκης , όπως και  ένα στήριγμα απὀ   οντουλέ χαρτόνι , ώστε να έχουμε μια επιτραπέζια κορνίζα.
Η φωτογραφία   μπορεί να μπει  από το πίσω άνοιγμα της θήκης.

Θα είχα περισσότερες φωτογραφίες να σας δείξω , αν ο δαίμων της φωτογραφικής μου μηχανής μου το επέτρεπε, μιας  και οι αρχικές λήψεις που έκανα , δεν καταχωρήθηκαν . Ευτυχώς κάποια παιδάκια , εκείνη την ημέρα έλειπαν και σήμερα που ήρθαν , μπόρεσα να φωτογραφήσω ξανά την διαδικασία  , αλλά και το αποτέλεσμα...

Πως σας φαίνονται οι  ανοιξιάτικες  κορνίζες των παιδιών ;  Περιμένω σχόλια σας!!
Σας φιλώ και σας καληνυχτώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!










13 σχόλια:

χρυσάνθη είπε...

Καρπαθάκι μου και εγώ λατρεύω αυτά τα αιγιοπελαγίτικα παράθυρα με τις όμορφες κουρτινούλες και τα ολάνθιστα παρτέρια!!!Τα μιρά χεράκια έκαναν πάλι θαυματάκια!Καλό ΣΚ !Φιλάκια

Rena Christodoulou είπε...

ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!!!!
ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

Φιλία είπε...

Ναι, συμφωνώ με τη Ρένα... Έχεις πολλή φαντασία, Καρπαθάκι μου!
Υπέροχα τα παράθυρα των μικρών σου, μπράβο σας!
Φιλιά και καλό Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

Η Προσπαθεια των μικρων ηρωων της καθημερινης μας ζωης με την καθοδηγηση της εξισου αξιολογης και δραστηριας εκπαιδευτικου τους καταφεραν μεσα απο τα αχρηστα, για τα ματια μας, αντικειμενα της καθημερινοτητας, να κανουν αυτα τα ομορφα εργα, τα οποια δηλωνουν την εμπρακτη επιτυχια του σκοπου των παιδικων σταθμων στο να κανουν δημιουργικα τα παιδια απο την νηπιακη ηλικια τους!!!
Αξιζουν πραγματι συγχαρητηρια και στους δυο!!!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Πολύ ωραία ιδέα και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!Και οι εικόνες που επέλεξες μ'άρεσαν πολύ!Με ηρεμούν αυτά τα παράθυρα και κάνουν το μυαλό μου να ταξιδεύει!Καλό σαββατοκύριακο!!

Taelia88 είπε...

Υπέροχες κορνίζες-παραθυράκια!! Τι ιδέες είναι αυτές!! Μπράβο!! Καλό σ/κο να έχεις!

Ειρήνη Ε. είπε...

Όμορφα Αιγαιοπελαγίτικα παράθυρα!! Αλλά όμορφα και τα παράθυρα που έφτιαξαν τα παιδικά χεράκια. Μπορούμε να δούμε μέσα από αυτά το φως της αγνής ψυχής τους!!
Καλή Κυριακή.

Lampros Lampinos είπε...

πολύ ωραία... !!

δάσκαλος98 είπε...

Καλό καλοκαίρι, Καρπαθάκι! :))

Kiki Aposeki είπε...

Καρπαθάκι μου!!!! Καλό καλοκαίρι κουκλίτσα μου!!! Τα παιδάκια σου είμαι σίγουρη ότι σε λατρεύουν!!! Εισπράττουν την αγάπη σου και μεγαλώνουν με τη φοβερή δουλειά σου!!! Εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο εικόνες και ομορφιές!!! Και από Σεπτέμβριο με το καλό να επιστρέψεις πιο γεμάτη στο σχολείο σου!!! Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Υπέροχες δημιουργίες από τους μοκρούσ καλλιτέχνες. Καλό καλοκίρι εύχομαι.

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Σας ευχαριστώ όλους σας , και τον καθένα χωριστά για τα θετικά σας σχόλια και τα καλά σας λόγια!
Συγχωρείστε με για την καθυστέρηση της απάντησης μου, αλλά λόγω ελλείψεως χρόνου δεν τα κατάφερα να απαντήσω εγκαίρως.
Να είστε καλά, καλό καλοκαίρι!!