Παιχνίδι με χρώματα


Φίλοι Blogoγείτονες  γεια σας και πάλι.
Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση σας παρουσιάζω ένα παιχνίδι που έφτιαξα τις προηγούμενες μέρες , κόβοντας κάρτες από κανσόν διαφόρων χρωμάτων..
Με αυτό το παιχνίδι, το παιδί καλείται να επαναλάβει  θέτοντας στην σειρά  τις χρωματιστές κάρτες  , όπως εγώ τις έχω ήδη τοποθετήσει στο τραπέζι.. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν δυο κάρτες από το κάθε χρώμα , όπως μπορεί να δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες..
Πχ. Αν η σειρά των καρτών που έχω τοποθετήσει είναι μπλε - άσπρο -πράσινο  , στη συνέχεια το παιδί   θα πρέπει να  επαναλάβει  την  σειρά αυτή  δηλαδή μπλε -άσπρο -πράσινο .
Αρχικά , ξεκίνησα το παιχνίδι αυτό καλώντας κάθε παιδί να τοποθετήσει την ίδια  χρωματιστή κάρτα κάτω από την ίδιου χρώματος κάρτα , και το επόμενο διάστημα  περάσαμε στην σειροθέτηση , να βάζουμε  δηλαδή τις κάρτες  ..."σαν τρενάκι"  .
Αυτό το παιχνίδι βοηθάει το παιδί να μάθει καλύτερα τα χρώματα, να  αναπτύξει   δεξιότητες όπως η σειροθέτηση, η διαδοχή , να κατακτήσει έννοιες όπως "πάνω"-"κάτω" , στην προγραφή κ. ἀ


4 σχόλια:

Μαρία είπε...

αυτα τα παιχνιδια ειναι πολυ καλα για τα παιδια..πολυ καλη ενεργεια..και διασκεδαζει φυσικα..καλο σου βραδυ..φιλια

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Και εμείς το παιζουμε αυτό το παιχνίδι λίγο διαφορετικά όμως. Λέμε τα χρώματα στο δωματίο που βρισκόμαστε. Είναι πολύ καλά αυτά τα παιχνίδια γιατί διασκεδάζουν ναι μεν αλλά μαθαίνουν κιόλας!

Φιλία είπε...

Μαθαίνω διασκεδάζοντας....
Μπράβο, Καρπαθάκι μου

Paraskevi Lamprini M. είπε...

ωραίο παιγνίδι... πολύ πρακτικό...