Παιχνίδι σειροθέτησης

Λάθος σειρά

Σωστή σειρά















Αγαπητοί φίλοι και φίλες γεια σας και πάλι..
Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση για το έτος 2012 ,  που συμπίπτει με την επιστροφή μου στην δουλειά..
Θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε μια Όμορφη και Δημιουργική Χρονιά , με υγεία και χαρά!

..Και να έρθω στο παιχνίδι σειροθέτησης που έφτιαξα . Το παιχνίδι αυτό , αποτελείται από εικόνες που εκτύπωσα από τον υπολογιστή μου και στη συνέχεια πλαστικοποίησα . Οι κάρτες αυτές εικονίζουν φάσεις από το παραμύθι της αγαπημένης σε όλα τα παιδιά( και όχι μόνο)  Κοκκινοσκουφίτσας..
Η διαδικασία του παιχνιδιού ξεκινάει ως εξής: Διηγούμαι  την Κοκκινοσκουφίτσα  , δείχνοντας  κάθε φορά την αντίστοιχη κάρτα στα παιδιά. Στην συνέχεια και ενώ έχω ανακατέψει τις κάρτες καλώ ένα ένα παιδί να βάλει στην σειρά τις κάρτες ακούγοντας από την αρχή το παραμύθι..
Στην επανάληψη του παιχνιδιού κάποια παιδιά θα μπορέσουν να βάλουν σε σειρά τις εικόνες χωρίς να χρειαστεί να ακούσουν ξανά το παραμύθι..
Με το παιχνίδι αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν σε σειρά τις κάρτες , κατανοώντας έτσι την αλληλουχία των γεγονότων και φάσεων σε μια ιστορία ή ένα παραμύθι
Αναπτύσσουν την  παρατηρητικότητα τους και  ασκούν  την  μνήμη τους και ταυτόχρονα εισάγονται σε  προμαθηματικές και  προγραφής έννοιες..Σήμερα τα  περισσότερα  παιδιά κατανόησαν και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο παιχνίδι αυτό που έπαιξαν για πρώτη φορά.

4 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

ωραίο φαίνεται... θα αρέσει στα παιδιά!

Μαρία είπε...

καλη χρονια κοριτσι..ειναι πολυ ομορφο το παχνιδι..τα παιδια παντα θελουν κατι δυνατο για να τους κρατα το ενδιαφερον..καλη συνεχεια...φιλια πολλα

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ Σε ευχαριστώ Λάμπρο! Ναι, τους αρέσει πολύ όποτε το παίζουμε!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ Μαρία Καλή Χρονιά και σε εσένα , έστω και καθυστερημένα!
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου! Ναι, έχεις δίκιο, όντως θέλουν κάτι δυνατό τα παιδιά για να τους κρατά το ενδιαφέρον!
Τους αρέσει πολύ!
Καλή συνέχεια , να είσαι καλά!